Om oss

Tuck ShopSadelBengt / Erikssons bilsadelmakeri startades 1992 av Bengt Eriksson. Erikssons bilsadelmakeri rullade på och vårvintern 2014 köpte jag, Matts Bergkvist, företaget. Samtidigt som ägarbytet ägde rum så bytte företaget även namn till Tuck Shop Bilsadelmakeri AB.

Vi håller till på Libro Ringväg 8 i Uppsala sedan december 2017.

Tuck Shop

Tuck Shop betyder fritt översatt ”stoppningsverkstaden”, och anspelar på tuck’n’roll-tekniken som använts under lång tid till bl.a. bilklädslar.

För oss är det viktigt att alla våra gamla kunder även i fortsättningen skall känna sig hemma, så därför lever namnet Erikssons Bilsadelmakeri vidare.

Logotyperna är skapade och designade av Kiki Rosander Design.

Jag har utbildat mig till bilsadelmakare på Sadelmakeriskolan i Tärnsjö. Efter en treårig utbildning gjorde jag mitt gesällarbete, vilket var att sy upp och montera hela inredningen till en Cadillac Series 62 från 1958. I arbetet ingick att sy upp klädsel till både fram- och baksoffa, klä dörrsidor, solpaneler/paneler, att kantsy en golvmatta samt att tillverka och montera ett innertak. Bilder på bilen finner du HÄR.

Efter godkänt examens- och gesällprov under vintern 2013-2014 erhöll jag en Kvalificerad Yrkeshögskole-examen och också ett gesällbrev (det fysiska gesällbrevet fick jag i november 2014 i Blå Hallen i Stockholms stadshus).

Bengt fortsatte  att vara delaktig i företaget fram till sin död och hans kunnande och känsla för perfektion och kvalitet inspirerar mig att bygga vidare på, och förstärka, hans arv av hantverkarmässig kvalitet.

Vi fortsätter att leverera till samma höga nivå som vi alltid har gjort.