Verksamhet

REPARATION ELLER NYTILLVERKNING?

Vi jobbar med all inredning av bilar och är specialister på allt från att klä om, stoppa om och reparera bilstolar till att tillverka samt byta mattor, innertak och suffletter på cabrioleter.
Vi utför även nymonteringar och reparationer av stolsvärme.
Utöver vanlig bilklädsel är vi duktiga på att klä om veteranbilar, MC-sadlar och båt- och husvagnsdynor.
Vi lindar även ledstänger och trappräcken med läder.
Har du en skada på ditt förtält eller ditt båtkapell kan vi reparera det. Vi har även ett bra utbud av skinn, tyg, mattor och liknande till försäljning.
Det vi inte har i lager finns det prover på.

Vi säljer även bl.a. kallskum, läderbalsam och spiklist för t.ex. cabmontering.

 

OM BILSADELMAKARE – YRKET

Enligt Svenska Tapetserarmästare är bilsadelmakare ett yrke med hög hantverkarmässig kompetens tillsammans med ett stort intresse för bilhistorik. Den största delen av arbetet som bilsadelmakare går ut på att renovera veteranbilar.
En bil slits under årens lopp både in- och utvändigt och vi hjälper dig med mjukvaran, d.v.s. inredningen så att den ibland till och med blir bättre än original.
I vår vardag ingår även att reparera hål i säten med ett resultat som nästan är omöjligt att urskilja.

Underarbetet och grunden i själva renoveringen och uppbyggnaden är bland det viktigaste så noggrannhet är ett absolut måste. En annan ytterst viktig detalj i vårt yrke är materialkännedom. Att vi vet vilket material vi ska använda och när vi ska använda det. Att anlita en bilsadelmakare som är ansluten till Svenska Tapetserarmästare är enligt dem en garanti för att ditt samlarobjekt är i goda händer. För att läsa vidare om vår spetskompetens, besök Sveriges Tapetserarmästare.

 

Vi är även återförsäljare av Pebes stora sortiment av bl.a. klädslar till transportbilar, och utför självfallet montering av deras klädslar om du köper dem via oss.

Mer info hittar du här:  www.pebe.se